Önskar han sett Berlinmuren falla

HTF:s nya redaktör, Robin Engblom, vem är du och vad förväntar du dig av uppdraget?

Förutom nybliven redaktör för HTF är jag doktorand i nordisk historia vid Åbo Akademi. Jag förväntar mig att få lära mig mycket nytt om hur redigerandet av tidskriften går till rent konkret. Jag föreställer mig att redaktionsarbetet kräver en del problemlösningsförmåga, eftersom planer och tidtabeller kan förändras plötsligt. Sedan tror jag att det blir mycket givande att få arbeta med experter från olika ämnesområden. Det känns jättefint att få ta emot den nya utmaningen!

Vad gör du på fritiden? Vad gör du för att koppla av från jobbet?

Jag stortrivs ute i naturen, och då jag har tid brukar jag campa i skogen för att nollställa hjärnan. Jag gillar också matlagning och är ett fan av skräckfilmer.

Vilken historisk händelse önskar du att du själv bevittnat?

Jag var drygt ett år när Berlinmuren föll, men om jag hade varit vuxen skulle det nog ha varit fint att bevittna händelsen och ta del i feststämningen på ort och ställe i Berlin.

Historisk Tidskrift För Finland

Finlands enda historievetenskapliga tidskrift på svenska.

Läs mer

Gunnar Mickwitz pris

Gunnar Mickwitz pris tilldelas årligen en förtjänstfull avhandling pro gradu.

Läs mer

Gösta Mickwitz pris

Gösta Mickwitz pris tilldelas en person som bidragit till intresset för historia.

Läs mer